Taxibond Oostende

Taxibond

Taxibond gebruikt het Taxi Dispatching Systeem gemaakt door ibusys. Elke taxichauffeur heeft zijn eigen smartphone met bijbehorende app. Deze app zorgt er voor dat de taxi chauffeur zijn status kan doorgeven, spraakgesprekken en tekst opdrachten kan aannemen. Alle inkomende oproepen worden afgehandeld door een centraal telefonie systeem en worden finaal doorgestuurd naar een beschikbare chauffeur. Klanten kunnen ook reservaties maken via de website of een pin systeem. Deze reservaties worden dan uitgevoerd door op het juiste tijdstip een tekstopdracht te versturen naar één of meerdere beschikbare taxi's.

Betrouwbaar binnenkomende oproepen en vragen afhandelen is cruciaal voor de dagdagelijkse werking van Taxibond. Evenredige verdeling laat gemakkelijk samenwerking toe tussen verschillende taxichauffeurs en taxibedrijven.

Er is een evenredige verdeling van taxiritten over alle beschikbare taxichauffeurs. Er wordt een beurtrol systeem gemaakt op basis van het aantal toegewezen ritten en beschikbaarheid. Wanneer een binnenkomende oproep niet kan afgehandeld worden door de eerst beschikbare chauffeur wordt deze automatisch doorgestuurd naar de eerstvolgende in de lijst.

Taxibond zijn allemaal zelfstandige taxichauffeurs die zich gegroepeerd hebben in een vzw. Tot 2005 maakten zij gebruik van een telefooncel op de taxistandplaats om binnenkomende oproepen aan te nemen. Omdat de telefooncel moest verdwijnen ging Taxibond op zoek naar een nieuwe manier om binnenkomende oproepen af te handelen. Eén manier om het probleem op te lossen was het invoeren van een service desk maar dit vereiste 6 bijkomende full-time werknemers om de desk 24 op 24 operationeel te houden.

Omdat we werken met zelfstandige taxichauffeurs, is een gelijke verdeling van de ritten noodzakelijk.

Klanten verwachten een snelle en gemakkelijke dienstverlening.

De oplossing moet mobiel zijn en gemakkelijk te gebruiken.

Het systeem moet een groot aantal binnenkomende gesprekken afhandelen.

Door gebruik te maken van de mobiele applicatie gaan er geen ritten verloren wanneer er niemand op de taxistandplaats aanwezig is. Klanten worden sneller geholpen en zijn in direct contact met de taxichauffeur.

Taxibond kon zijn werkingskosten verlagen. Vooreerst besparen ze fors in personeelskost omdat ze geen 24 op 24 uur bemande service desk nodig hebben om oproepen aan te nemen en te verdelen. Verder zorgen centrale communicatie en IT-services voor lagere telefoon- en onderhoudskosten.